Miyakodori

Design to make Visual

Brick extension opens rural Dutch dwelling out toward a forested yard

Dutch procedures Space Encounters and Studio Vincent Architecture have concluded BD Property, an extension of a 1950s villa with a brick garden pavilion supposed to create the feeling of “residing in the forest”.

When the new house owners of the present rural villa uncovered it to be structurally unsound, they tasked the two Amsterdam-primarily based practices with preserving its character though updating its interiors for contemporary living.

BD Home was developed by Room Encounters and Studio Vincent Architecture

Wanting to superior deal with the woodland that wraps the home’s rear backyard, the architects opened up the interiors and additional a gently curving brick pavilion at its rear that contrasts the vernacular architecture of the primary household.

“The design of BD Home grew to become a layered transformation in which cultural heritage, sustainable transformation, and the loaded natural features of the region confluence,” stated the architects.

Exterior image of a curving brick pavilion added to the rear of BD House
A curving brick pavilion was additional to the rear of the property

“[The home] has not only been enlarged but has also been built long term-evidence, contributing to the bigger transformation of the countryside in which the current housing inventory is starting to be a lot more sustainable and tailored to demands for present-day dwelling,” they ongoing.

On the floor ground, the kitchen, bathrooms and a secondary living place occupy the current construction, with the interior updated working with a modern day palette of wood fittings, terrazzo flooring and tiled counters.

At the rear of the constructing, the principal bed room and living location prolong outwards into the brick extension, their ground ranges made a little bit reduce in purchase to create a closer romance to the landscape with window seating locations.

Overlooking the back garden with entirely glazed walls fitted sliding doorways, the bedroom and dwelling place are sandwiched amongst a paved brick terrace and a thick, brick-clad roof, punctured by a hole that lets a tree to grow via.

Interior image of a living area with a green sofa at BD House
Substantial sliding doorways open up up the inside to the yard

Dim brown recycled bricks and thick white mortar joints sit in stark contrast to the white-painted exterior of the current house, with the extension intended to gradually blend in with the backyard over time.

“The transparent facade and its generous sliding roots and indirect windows continue on the spatial enfilade of the inside into the structure of the yard, anchoring the vivid building in the undulating landscape of maritime pines,” explained the apply.

“Both equally the present villa and the extension are materialised in brick, still they distinction in size, color and treatment method, revealing the levels of time in the task.”

Interior image of a tiled kitchen with island at the Dutch home
The inside was completed with terrazzo, tiles and wooden

The very first floor has been completely dedicated to areas for the family’s little ones, with two loos, a playroom, bed room and guest space contained within just the home’s first footprint overlooking the environmentally friendly roof of the extension.

Modern jobs by Area Encounters involve a vibrant sequence of townhouse blocks for a residential progress in Utrecht, and an business office creating in Amersfoort raised on stilts over an present brick warehouse.

Pictures is by Lorenzo Zandri.